Telefonos rendelés: 0744-755579

Kosár

Termékek:
0 Darab
Összeg:
0,00 lej

Mi is az a PayPal?

2011.04.06. [15:46] | Utolsó módosítás: 2011.04.06. [18:46]

A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. Ez a név szinonimaként használatos az intézet által kínált internetes fizetési módozattal is.

logo-paypal_b

A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni, illetve továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név, valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához.

Egyszerű, gyors, biztonságos, népszerű, olcsó, hasznos és elterjedt fizetési megoldás...
egyszerű, mert egy dombornyomott kártya segítségével könnyedén fizethet interneten, akárcsak egy boltban, ahol kártyával lehet fizetni;

- gyors, mert néhány perc alatt lehet csatlakozni a rendszerhez (csak egyszer kell) és a fizetés másodpercek alatt megtörténik;

- biztonságos, mert a bankkártya adatait a PayPal kezeli (így nem kerül illetéktelen kézbe);

- népszerű, mert több mint 100 000 helyen lehet PayPal-lal fizetni;

- olcsó, mert minden on-line fizetés után a tranzakciós költséget nem Ön, hanem a fogadó állja (hasonlóan, mint más hagyományos bankkártyás fizetés esetélben), és Ön mindig csak a termék/szolgáltatás pontos összegét fizeti;

- hasznos, mert nem csak fizetéshez használhatja, hanem pénz fogadásához is;

- elterjedt, mert a világ legnagyobb on-line fizetési rendszere, melynek több mint 150 millió felhasználója van szerte a világon.

PayPal fiók nyitásához semmilyen pénzintézethez nem kell befáradnia, azonban rendelkeznie kell egy bármely bank által kibocsátott dombornyomott bankkártyával (VISA, MasterCard, American Express).

Hogy működik a bankkártya?

Vidékünkön is egyre többen vásárolnak interneten keresztül. Mivel a PayPal számla nyitása ingyenes, érdemes létrehozni egy ilyet, hiszen ezen keresztül, a vásárlásokon kívül, nagyon kedvező költségekkel és nagyon gyorsan tudunk pénzt utalni a világ minden pontjára.

A PayPal fiókot úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos bankszámlát, csak ennek a számlának az azonosítója nem a szokásos 3x8 számjegy, hanem a létrehozáskor megadott e-mail cím (két azonos e-mail címmel rendelkező PayPal fiók nem fordulhat elő). Mivel PayPal fiók nyitásakor annak egyenlege nulla, így fizetéskor a fedezetet a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya nyújta.

Hogyan történik egy fizetés?

Amikor a webáruházunkban kiválasztott terméket/temékeket szeretné kifizetni, a fizetés utolsó fázisában átléptetjük a PayPal oldalára, ahol két lehetősége van:

a) Ha már rendelkezik PayPal fiókkal, csak be kell lépnie PayPal felhasználói nevével (ez az e-mail címe) és jelszavával, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóváhagyni azt.

b) Ha még nem rendelkezik PayPal fiókkal, akkor először létre kell hozni egyet. PayPal fiók létrehozásakor néhány alapadaton felül dombornyomott bankkártyájának adatait kell megadnia!

TIPP: PayPal fiók létrehozásakor bankkártyájának adatait nyugodtan megadhatja, hiszen a bankkártyához tartozó számlát a PayPal csak akkor terheli meg, ha PayPal-os egyenlege nem nyújt fedezetet a kívánt szolgáltatás kifizetéséhez.

Mi történik egy PayPal fizetés jóváhagyása után?

Ha PayPal számlájának egyenlege nem fedezi a fizetni kívánt összeget, akkor a PayPal a bankkártyáját megterheli a szükséges összeggel és végrehajta a fizetési tranzakciót (mindez néhány másodperc alatt megtörténik).