Telefonos rendelés: 0744-755579

Kosár

Termékek:
0 Darab
Összeg:
0,00 lej

Balázs D. Attila: Edély Anno Album 1895-1944

Kattintson ide a galériáért!

Rendhagyó szemszögből, régi képeslapokra felfűzve mutatja be Erdély történetét ez a nem mindennapi album. A ritka képek mellett számos olyan érdekes, ám elhallgatott, s alábecsült történelmi epizód is felvillan a kötetben, amely a térséget jól ismerőknek is újdonságot jelenthet.
Az igényesen válogatott képanyag a Romániához került magyarországi területek egészét, az összes megyét, illetve vármegyét lefedi. Az időutazás során megelevenednek a kincses erdélyi városok, a pazar fürdőhelyek, az ódon várkastélyok, az egykori határállomások, de bepillantást nyerhetünk a gazdag bányavidékek életébe is. Persze találkozhatunk olyan felvételekkel is a könyvben, amelyeket sajnos ma már nem lehetne újrafotózni. Ekkor döbben rá csak igazán az olvasó, hogy miért is olyan értékes és sérülékeny Erdély. Bár ezek a képeslapok a múlt szeletei, mégis támpontok lehetnek a jelen megértéséhez, s a jövő kifürkészéséhez – vallja a szerző.
Az albumba egy – a kutatók szerint – szenzációnak számító rováslelet is bekerült: az egyik 1905-ben megírt képeslapon ugyanis élő rovásírás szerepel, amely cáfolata a Magyar Tudományos Akadémia 1903-as állásfoglalásának, miszerint nem él rovás a nép körében… De a kötet még ezen kívül is számos csemegét rejt, ráadásul a kiadványhoz egyedi térképmellékletek is kapcsolódnak.
Balázs D. Attila évek óta szerkeszti a Százszorkép Kiadó népszerű erdélyi és felvidéki naptárait, amelyek hasonló szellemben születtek, mint ez a különleges album. A nagyváradi születésű szerző mindemellett számos cikkben és tanulmányban foglalkozott a külhoni magyarság helyzetével, mivel több erdélyi és magyarországi lapnak is dolgozott újságíróként, fotográfusként.


Százszorkép Kiadó, 2012
Nyelv: Magyar – English – Română
Kötés: keménykötés, 112 oldal
ISBN: 9789638968111

Készlet: Raktáron
Eredeti ár:  65,00 lej
Kedvezmény:  6,50 lej
Akciós ár:
58,50 lej
Mennyiség:

Kapcsolódó termékek

Furu Árpád: Udvarhelyszék népi építészete
Eredeti ár:  61,01 lej
Kedvezmény:  5,50 lej
Akciós ár:
55,50 lej
Murádin Katalin, Murádin Jenő: A Székelykő alatt, Torockó és környéke a képzőművészetben
Eredeti ár:  39,00 lej
Kedvezmény:  1,85 lej
Akciós ár:
37,15 lej