Telefonos rendelés: 0744-755579

Kosár

Termékek:
0 Darab
Összeg:
0,00 lej

Kincses Kalendárium – 2018

Kattintson ide a galériáért!

Igazi gavallér volt Csörsz királyfi, aki a Tiszától ásatott árkot népével a Dunához, hogy hajón vigye haza mátkáját, Délibábot. De mi volt az 1260 kilométer hosszú árokrendszer igazi célja? Ennek a rejtélynek eredt nyomába a több mint 120 éve folyamatosan megjelenő Kincses Kalendárium 2018-as számának riportere.

Titokzatos ügyek manapság is szép számmal akadnak. Ilyen például az is, hogy mennyien voltak az elmúlt Rákosi- és Kádár-rendszer besúgói, akik, ha rákényszerítették őket, akár a legjobb barátaikról, családtagjaikról is készítettek titkosszolgálati jelentéseket.

Csupán két példány maradt abból a magyar meggyfafajtából, melynek terméséről a tudósok bebizonyították, hogy csodálatos egészségmegőrző hatással bír. Ezt a kettőt sikerült megmenteni, szaporítani, s számíthatunk rá, hogy meghosszabbítják az átlagéletkort.

Emberek milliói laknak olyan falvakban és városokban, amelyekben katasztrófára lehet számítani. Bármikor tornádó csaphat le egy oklahomai völgyben, kitörhet a Vezúv a kráterig terjeszkedő villák fölött, de élnek aranybányászok bádogdobozokban az Andok oxigénhiányos perui csúcsain is.

Munkatársaink mesélnek törpeállamokról, hírt adnak a Németországban gyökeret vert magyarokról és muszlimokról, s arról, hogy az amerikaiak már a rántottát is a mélyhűtőből vásárolják.

Tudják, melyik magyar falu címerében van hópihe? Ki az ugrókötelezés világcsúcstartója? Mit keres egy kakas és egy lapát egy online számítógépes játékban? Ezt is megtudhatják a Kincses Kalendárium 2018-as kiadványából. Sőt, aki egy kis borzongásra vágyik, elolvashatja a világ legszörnyűségesebb bűnügyeit feldolgozó múzeumokról szóló írásunkat. Beszámolunk még arról is, hogy Valentyina Tyereskováról, a világ első női űrhajósáról kisbolygót neveztek el, hogy sör folyik az Elba partján, szó esik Honthy Hanna lépcsőiről, s utánajárunk annak is, hogy megérdemelte-e Görgey Artúr a nemzetáruló jelzőt?

Készlet: Raktáron

Ár:
14,00 lej
Mennyiség:

Kapcsolódó termékek

Balázs D. Attila: Edély Anno Album 1895-1944
Eredeti ár:  65,00 lej
Kedvezmény:  6,50 lej
Akciós ár:
58,50 lej